Cake International – Birmingham 2016 – report

Het mag zich op recht de grootste beurs van de wereld noemen met ruim 1400 deelnemers in de competitie en vele stands met hierin innovatieve snufjes op het gebied van cakedesign, demonstraties, mini workshops en nog veel meer. Er waren natuurlijk ook erg veel kunstwerken te bewonderen van diverse cake artiesten van over de hele wereld en collaboration stukken die velen via social media hebben kunnen volgen.

Het begon natuurlijk met de reis naar Birmingham op woensdag 2 november waar Nathasja, Maurits Flapper en Kim Wiltjer ons op kwamen halen in Lelystad om af te reizen naar Berghem (Oss). Daar bleven wij overnachten bij Simone Hanlon om vervolgens de volgende ochtend vroeg (half 6) te vertrekken richting Calais.

Eenmaal aangekomen bij Calais was het nog even wachten tot wij op de boot konden. Daarna zijn wij onder het genot van een bak koffie aan de bootreis begonnen. Bij aankomst was het nog 4 uur rijden naar onze bestemming.

Daarna was het koffers uitpakken en natuurlijk direct even spieken in de dozen of de werkstukken ongeschonden zijn gebleven….

Gelukkig was dat allemaal goed gegaan. Maurits blijkt dus een top chauffeur.

In de avond hebben we in het hotel restaurant nog even lekker gegeten en de vele Nederlanders mogen begroeten. Ook veel internationale bekenden waren aanwezig in het hotel.

Er heerste een continue gevoel van gezelligheid en gezonde spanning voor de volgende ochtend.

Diezelfde avond waren er toch nog 2 die hun werk nog niet helemaal af hadden.. waardoor ze nog even aan de bak moesten op hun hotelkamer… maar ja, dat  is wel even wat anders dan in je vertrouwde werkruimte natuurlijk. Na een korte nachtrust waren de dames Kim Wiltjer en Simone Hanlon klaar met hun werkstuk en maakten zij zich op voor de Show.

Na het ontbijt maakten wij ons op voor het vertrek naar de beurs. Hier moesten wij onze inschrijfnummers ophalen om vervolgens onze stukken in de ruimte te plaatsen. Wat een mensen en chaos was dat! Het leek wel een mierennest aan deelnemers.

Gelukkig waren we snel klaar en konden wij lopend terug naar het hotel om vervolgens even uit te blazen met een kop koffie waarna we weer terug naar de beurs gingen om er een gezellige dag van te maken en vele Cake Artiesten en vrienden te ontmoeten.

Het was een geweldig evenement met ongelooflijk mooie wedstrijdstukken.

Aan de zijkant zie je een overzicht van een fractie van al deze stukken die mij het meest aanspraken. Maar ook ontmoetingen met Cake artiesten van over de hele wereld waarmee wij op social media regelmatig contact onderhouden. Erg leuk om vele nieuwe gezichten in real life te mogen ontmoeten en te spreken.

De volgende dag waren het zenuwslopende uren want de jurering van alle stukken waren nog niet gedaan waardoor de uitslagen vertraging hadden opgelopen en er fouten zijn gemaakt bij de registratie van verschillende stukken waaronder die van mij!

Dit zorgde voor ontzettend veel onzekerheid en onduidelijkheid over de uitslag. Pas rond de middag half 4 was pas bekend dat mijn werkstuk uit de small decorative exhibit een gouden award had behaald.

Al met al weer veel mensen gesproken en leuke nieuwe projecten in het vooruitzicht. Dat belooft weer een avontuur voor 2017

Tot volgend jaar iedereen… en oja! Het hotel is al geboekt voor de volgende editie. Wil je ook? twijfel niet te lang want het zit vol voor je het weet.

groetjes!!!

 

Dirk Luchtmeijer

Geplaatst in Beurzen & Evenementen.