Cake International Birmingham 2015 – Report

Cake International 2015 in Birmingham zit er weer op! Wat een spektakel en wat ongelooflijk veel talent heeft zich in 1 hal verzameld. Het was een grote eer velen te mogen ontmoeten en mee te lachen. Vooral de hoofden van de show Mr. Brian en Mr. Simon waren voor velen weer een indrukwekkende verschijning. Het was heerlijk om te zien hoe bedreven alle cake artiesten weer zijn geweest met hun fantastische stukken. Zelf heb ik ook 2 stukken voor de competitie ingeschreven. Vooral de vrijdag was een spannende dag. Op deze dag werden alle stukken door een professionele jury beoordeeld. Ze namen ruim de tijd om ieder stuk goed te beoordelen wat leidde tot verrassende resultaten.

Een van de leukste momenten was het moment dat ik samen met één van de hoofden bij mijn stuk stond om te vertellen hoe ik hem gemaakt had. Hij was erg onder de indruk van mijn small decorative exhibit werkstuk en complimenteerde mij met het resultaat. Dat is natuurlijk de ultieme reactie die iedere decorateur wil horen dus mijn dag kon niet meer stuk

Na de jurering werden de linten stukje bij beetje weggehaald waardoor het grote publiek eindelijk alle stukken kon bewonderen. Nederland was boven verwachting goed vertegenwoordigd en viel goed in de prijzen. De internationale inzendingen waren ook weer boven verwachting goed. Deze keer waren de cake sculpturen goed aanwezig en veel nieuwe “grote” namen deden hun intrede zoals bijvoorbeeld Daniel Diéguez uit Spanje waar ik al geruime tijd erg fan van ben. Zijn manier van sculpturen zijn robust, kunstzinnig en origineel. Vooral zijn gewaagde werken zijn het mooist. Voor de inzending van dit jaar kwam hij voor het eerst met een levensgroot sculptuur van zichzelf als Herfst geest. Zeer imposant en indrukwekkend! Ook hij heeft met dit werkstuk de gouden medaile weten te halen. Zo waren en natuurlijk nog vele meer zoals mijn team genoten Kim Wiltjer, die goud behaald heeft met haar prachtige centaur en Nathasja Flapper met Godiva. De naakte dame op het paard. Ook 2 zeer indrukwekkende werken van eigen bodem. Het was een eer met deze dames de wedstrijd te mogen bezoeken en deel te nemen. Het belangrijkste van alles was natuurlijk mijn vrouw die mee was. Zij heeft het ook als een ongelooflijk evenement ervaren en is mijn steun en toeverlaat in alles wat ik doe. Wat mooier kan je krijgen als je éérste in je categorie mag worden en je vrouw staat daar bij. Het was een moment om nooit te vergeten.

Het evenement heeft weer veel indruk achter gelaten en nieuwe contacten opgeleverd. Hiernaast zie je de werkstukken die mijn teamgenoten Kim en Nathasja hebben meegenomen. Beiden bekroond met goud.

Voor Nathasja was het de eerste keer dat ze mee deed bij Cake International. Dus voor haar was het nog spannender! Uiteraard ben ik ongelooflijk trots op beide dames. Vooral voor Kim Wiltjer was het weer een enorme uitdaging en een heuse come back. Ondanks haar roerige periode weet ze zich weer als geen ander te presenteren met haar waanzinnige Centaur! Daar kan je alleen maar een diepe buiging voor maken.

Ook een bijzonder legendarisch moment was het “vooralsnog” laatste bezoek van Annelies van Tessel op Cake International Birmingham. Zij heeft afgelopen periode laten weten het rustiger aan te willen doen en zal zich meer op de achtergrond gaan houden. Stoppen? dat zal een echt beeldend kunstenares als Annelies nooit doen. Zij kan met trots terug blikken op haar carrière in de cake wereld met vele gouden bekroningen. Als er een platina bekroning bestond, kreeg ze die zeker van mij! Ik wens haar alle rust en gezondheid toe de komende jaren en hoop nog eens op de koffie te mogen komen eerdaags. Maar eerst genieten in Spanje het komende seizoen

Natuurlijk ontmoet je vele facebook vrienden die hun werken laten zien doormiddel van een waanzinnige leuke presentatie (attractie) zoals bijvoorbeeld de Rocky Horror Show Collaboration. Hier hadden ze een ruimte gevuld met prachtige stukken in dit thema die uitgevoerd zijn door allerlei grote decorateurs die samen gevoegd zijn via social media. Op deze manier laten ze zien wat ze allemaal kunnen en laten mensen genieten van hun prachtige werk. De “show” was natuurlijk hilarisch met leuke ‘enge’ ontwerpen die allemaal in het thema van de Rocky horror show stonden. Ook op de beurs zelf kom je natuurlijk bekende mensen tegen waar wij weer vreselijk mee gelachen hebben.

Het hele evenement was waanzinnig en erg genoten van alle kunst en entertainment. Iedereen die meegedaan heeft aan de wedstrijden gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten! Als afsluiter van deze reportage vind je onder dit bericht een heerlijke impressie video van de beurs

Veel plezier en hoop er volgend jaar weer bij te mogen zijn.

Cake International 2015 Birmingham impressionn

It's midnight over here in Holland so lay back and enjoy our little flashback of The Cake International 2015 Birmingham. CU all next year!! #cakeinternational

Posted by Cakez 'n' Fun on woensdag 11 november 2015
Geplaatst in Beurzen & Evenementen.