The Crazy Baker Extreme Armature masterclass Dubai & Bahrein

Het avontuur begon 20 mei 2015 en eindigde 31 mei 2015

Om dit avontuur mogelijk te maken was er een hele voorbereiding aan vooraf gegaan. Eenmaal bepakt en bezakt ben ik met het vliegtuig naar Dubai afgereisd. De vlucht duurde ongeveer 6 uur maar al met al ben je toch een hele dag aan het trekken en slepen met je spullen. Ik had behoorlijk wat materialen mee. Gelukkig was de douane soepel en ging alles vlot.

Eenmaal aangekomen op mijn bestemming keek ik mijn ogen uit. Wat een weelde straalde daar overal van af. Alles was door de gastvrouw tot in de puntjes geregeld, werkelijk fantastisch! De volgende ochtend werd ik wakker met een enorme hoofdpijn. De buitentemperatuur was daar inmiddels al opgelopen tot 47 graden droge woestijnlucht. Gelukkig is alles daar gekoeld. Toch moest ik even de deur uit om aspirines te halen. Nou , dat heb ik geweten.. wat een hitte! Schaduw was nergens te bekennen want de zon staat precies recht boven je hoofd

In Dubai zijn wij gestart met  The Crazy Baker 2 day masterclass gevolgd door Blown Away Dimbo. Het waren 3 hele intensieve dagen. De dag erna heb ik bijna de hele dag op bed gelegen om bij te komen.

Toen zat mijn avontuur in Dubai erop. Ik had nog enkele dagen over in Dubai om bij te komen voordat mijn vliegtuig naar Bahrein vertrok. In deze tussentijd heeft 1 van de cursisten mij meegenomen naar het centrum van Dubai waar ik mocht genieten van de dansende fonteinen , een kijkje mocht nemen in het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa en het winkelcentrum van Dubai verkennen. Wat een ongelooflijk avontuur was dat. Maar ook de Night Safari mocht niet ontbreken. Die kreeg ik kado van de gastvrouw. Dubai heeft een enorme indruk op mij gemaakt qua land en cultuur.

 

 

Na de laatste workshop dag in Bahrein was ik klaar met het programma, De volgende dag ging ik alweer vroeg in de ochtend op weg naar het vliegveld en terug naar Dubai om vervolgens in het vliegtuig naar Amsterdam te stappen. Na een lange reis stond mijn broer mij op te wachten op Schiphol. Moe maar voldaan zijn wij naar huis gegaan.

Wat een avontuur!

Na een beetje bijgekomen te zijn werd het tijd mijn klant te ontmoeten. Hiervoor was ik best zenuwachtig want ik had ze immers nog nooit gezien of gesproken. We hadden enkel contact via social media en email. na onze ontmoeting was het ijs gebroken. Het is een fantastisch gedreven vrouw die samen met haar man en kinderen mij kwamen bezoeken in het hotel. We zijn gezamenlijk uit eten geweest om elkaar wat beter te leren kennen. Ik heb ze leren kennen als ontzettend warme persoonlijkheden met een enorme passie voor het vak, net als ik. Dit zorgde ervoor dat onze gehele samenwerking over de hele periode vrijwel vlekkeloos is verlopen. Natuurlijk gebeuren er altijd wel wat ongemakken op het gebied van materialen of planning die niet helemaal verliepen zoals gewenst, maar het uiteindelijke resultaat was boven verwachting goed!

De vlucht naar Bahrein duurde gelukkig niet zo lang. Na anderhalf uur waren wij op de bestemming en kon ik na een strenge controle bij de douane door naar mijn hotel. Ook hier waren de mensen ontzettend aardig en behulpzaam. Het centrum van Bahrein lijkt wel wat op de rijkelijke uitstraling van Dubai maar is wat land betreft toch weer heel anders. Mijn klant was al een dag vóór mij afgereisd naar de locatie om alles voor te bereiden. Wederom was alles weer tot in de puntjes geregeld. Zelfs het whitemarker board zat nog in plastic toen ik er op wou schrijven. Het eten was daar fenomenaal! wat een keuze! vooral de afdeling biriani bleek 1 van mijn favorieten te zijn.

Ook daar zijn wij gestart met The Crazy Baker masterclass gevolgd door Blown Away dimbo. Hier was ik iets beter ingespeeld op het internationaal les geven dan de eerste keer. Gelukkig gingen beide klassen ook erg voorspoedig en habben de cursisten een prachtig werkstuk mee naar huis genomen.

Geplaatst in Cakez 'n' Fun International.